reisWat dekt uw reisverzekering?

Staat er een trip gepland dan is het een goed idee om een reisverzekering af te sluiten. Bepaalde kosten dekt uw normale ziektekosten verzekering maar lang niet alles. De internationale tarieven liggen vaak een stuk boven de tarieven die wij in Nederland gewend zijn. Deze verhoogde kosten worden niet allemaal overgenomen door uw eigen verzekeraar. Een RV kunt u zien als een samenstelling van verschillende polissen.  Hierdoor bent u onder andere verzekerd voor ongelukken, kosten geneeskunde, uitzonderlijke kosten, huurauto, etc. Behalve dat u recht heeft op zorg bent u ook gedekt voor repatriëring.

 

Een bezoek aan de arts of hospitaal in het buitenland is vaak duurder  dan in Nederland.  Deze extra aanvullende kosten worden niet door uw basisverzekering betaald. Uw reisverzekering staat dan garant voor de extra kosten. U kunt via insurander.nl een reisverzekering vergelijken maar dient dan wel bij het afsluiten van uw reisverzekering aan te geven dat u deze kosten in het buitenland gedekt wilt hebben.

Heeft u ter plaatse hulp nodig schakel dan eerst uw verzekering in via het noodnummer. Uw verzekering heeft vaak een post ter plaatste waardoor zij u kunnen vertellen naar welke kliniek of dokter u beter wel en niet kunt gaan.

Bijna elke verzekeraar neemt standaard aan dat je binnen de EU op reis gaat. Plan je een vakantie die buiten de EU valt kies dan voor de reisverzekering met dekking ‘wereld’ ook wel werelddekking genoemd.

Pas op

Zorg altijd dat je een boekingsbewijs van je reis, het bonnetje van de zorg en aankoopbewijzen bewaart. De verzekering kan je bij declaratie vragen de gemaakte kosten aan te tonen. Let ook als je op vakantie bent net zo op je bezittingen als thuis. Dit eist de verzekering van je en kan bij nalatigheid doen besluiten om niet uit te keren.

Vergelijk uw Reisverzekering