rechtsbijstand verzekering

Rechtsbijstandverzekering

Steeds meer mensen sluiten een rechtsbijstandverzekering af omdat de overheid steeds minder voor gefinancierde rechtsbijstand zorgt en daarnaast de hulp van vakbonden zich met name op het zakelijke gedeelte en niet op uw privéleven richt. Deze rechtsbijstandverzekering is een verzekering die overeenkomt dat de verzekeraar u bijstaat in het recht. Deze verzekering heeft vele bedingingen waaraan moet worden voldaan. Ook zult u een aantal uitsluitingen vinden die meestal in de zogenoemde kleine letters van de verzekering staan vermeld. Nagenoeg de meeste verzekeraars bieden deze verzekeringen aan voor zowel de private als zakelijk markt.

 

 

 

Advocaat

In eerste instantie is het een verzekering die kosten gemaakt door bijstand van strafpleiters dekt. Dit is met name in de theorie een feit. Het komt namelijk zelden voor dat u met deze verzekering door een advocaat geholpen wordt. In de praktijk zijn het vaak rechtsgeleerde medewerkers die uw case behandelen welke overigens qua resultaat niet onderdoen voor een strafpleiter.

 

Soorten rechtsbijstand

Deze verzekering voorziet op verschillende manieren in rechtelijke bijstand:

  • De verzekeringsmaatschappij voorziet zelf in strafpleiters die vaak in eigen dienst zijn.
  • De verzekeringsmaatschappij voorziet in de financiële behoefte waarmee u zelf een strafpleiter naar eigen inzicht uw belangen kunt laten behartigen.

Deze verzekering is bijna altijd een verzekering in natura wat inhoudt dat de verzekeringsmaatschappij u een rechtsgeleerde toewijst. De maatschappij stelt namelijk als norm dat een conflict wordt behandeld door een jurist in eigen dienst. Er bestaan uitzonderingen waarbij men zich herroept op de geschillenregeling en de case overdraagt aan een advocaat. Een uitzondering kan bijvoorbeeld bestaan uit het feit dat de maatschappij geen advocaat in dienst heeft die over de specifieke kennis beschikt. Over het algemeen steel een maatschappij een maximum aan de te vergoeden kosten van deze strafpleiter.

Er zit een degelijk verschil in de aangeboden prijzen van de polissen. Vergelijk u daarom op uw gemak de verschillende verzekeringen.

Vergelijk uw rechtsbijstandsverzekering