opstalOpstalverzekering

 

 

Het verzekeren van opstal doet u door een opstalverzekering af te sluiten waarbij het meeste van de opstal  is verzekerd door gevolg van schade. Ook deze verzekering valt onder de brandschades en behoort dus tot categorie brandverzekering.

 

De verschillende aanbieders geven de opstalverzekering vaak een eigen naam waarmee de dekking van de verzekering wordt omschreven. Deze dekking lijkt vaak veelal op de uitgebreide of extra uitgebreide verzekering zoals beschreven bij de brandverzekering.

 

Glas

De in het gebouw aanwezige ramen die als doeleinde hebben, het doorlaten van daglicht kunt u tegen een extra toeslag mee verzekeren. Let op; het kan zijn dat uw verzekeringsmaatschappij dit standaard dekt. Bij de zogenaamde risico glassoorten, waarbij u kunt denken aan bijvoorbeeld glas in lood ramen, kan het zijn dat de verzekeringsmaatschappij een toeslag vraagt. Dubbelglas valt niet in de groep van de risico soorten maar het kan wel voorkomen dat er vocht tussen het glas komt waardoor deze doorslaat. Dit is niet gedekt.

 

Het Fundament

Het fundament van uw huis of uw pand moet u zelf bijverzekeren. De reden die hiervoor gegeven wordt is dat wanneer uw huis tot op de grond toe verloren gaat het fundament er nog wel staat. Toch is het helemaal niet zo gek om dit wel bij te verzekeren. Het fundament kan tenslotte  verstoort raken door bijvoorbeeld een explosie. Wij raden u wel aan om dit goed te vergelijken daar steeds meer verzekeringsmaatschappijen dit standaard mee gaan verzekeren.

 

Verzekerd bedrag

Indien u doet besluiten om een opstalverzekering af te sluiten stelt de verzekeringsmaatschappij een bepaald bedrag vast. Dit bedrag komt overeen met uw te verzekeren wensen. Denkt u hierbij onder andere aan het maximale te vergoeden bedrag en bijvoorbeeld de hoogte van het bedrag welke u wenst te dekken. Mocht u aanspraak maken op deze verzekering bekijkt de verzekeringsmaatschappij of het verzekerde bedrag overeenkomt met de waarde van het pand. Normaal gesproken zijn deze waarden gelijk aan elkaar

Vergelijk nu uw opstalverzekering