inboedel

Inboedelverzekering

 

Het verzekeren van de inboedel is daarvoor bedoeld om eventuele schade die u aan uw inventaris oploopt te dekken. Deze zogenoemde inboedelverzekering is een verzekering die valt onder de groep die brandschade dekt, beter bekent onder de noemer brandverzekering. De verschillende aanbieders bieden eigenlijk nagenoeg allemaal dezelfde inboedelverzekering aan. Uiteraard zit er verschil in qua dekking maar dit is minimaal.

 

 

Een inboedelverzekering betreft de roerende zaken die u in een privé huishouden tegenkomt. Wat veel mensen niet weten is dat gezelschapsdieren zoals honden en katten ook tot de inboedel behoren. Daarnaast kunt u uw brommer, fiets, boot en aanhanger ook tot de inboedel rekenen.

Waar veel mensen de mist mee ingaan is dat ze denken dat geld en motoren ook tot de inboedel behoren. Dit is niet het geval.

 

Verschil in dekking

Over het algemeen heeft een inboedelverzekering voor u twee opties;

  • extra uitgebreid, wat tevens ook de verzekering is die het meest wordt afgesloten.
  • Allrisk, deze wordt iets minder vaak afgesloten, is iets duurder maar biedt wel een grotere dekking.

 

Het verzekerde heeft niet alleen te maken met de soort verzekering (extra uitgebreid of allrisk) die u afsluit maar ook met de locatie van de inboedel. Hierin onderscheidt de verzekeraar de woning, de buitenkant hiervan, afdaken, balkons, de tuin, openbare plaatsen en overige locaties. Om een goed beeld te krijgen raden wij u dan ook aan om de verschillende verzekeringen met name qua prijs goed te vergelijken.

Verzekerd bedrag

Als u een verzekering afsluit worden er afspraken gemaakt met betrekking tot de dekking van uw inboedel. Hierin legt u onder andere vast tot welke hoogte u uw inboedel wenst te verzekeren. Mocht u onverhoopt toch een keer schade hebben geleden dan zal de verzekeraar vaststellen of de waarde van de schade overeenkomt met het verzekerde bedrag. Deze taxatie kan anders uitvallen dan de daadwerkelijke waarde.

 

Nieuwwaarde

Als u een inboedelverzekering afsluit verzekert u de nieuwwaarde. Dit wil echter niet zeggen dat de verzekeraar de nieuwwaarde ook uitkeert. Hierin trekt de verzekeraar een grens van veertig procent wat inhoudt dat u slechts bij spullen met een waarde van boven de 40% van de nieuwwaarde de nieuwwaarde krijgt uitgekeerd.

Vergelijk uw inboedelverzekering