gsm wijzerVoorschriften onkosten gsm

 

Telecom aanbieders zijn verplicht hun cliënten in te lichten over de onkosten die zij maken bij het gebruik van een gsm. Deze prijsbepaling dient op hun webpagina vermeld te worden. Bij verandering van de voorwaarden dienen cliënten tijdig geïnformeerd te worden. Laat u daarom tijdens de duur van uw contract regelmatig informeren via de betreffende website en raadpleeg voor afloop van uw contract een vergelijkingswebsite om de voor u zo gunstig mogelijke deal te bepalen. Hieronder vindt u een gsm wijzer waarmee u op een eenvoudige wijze een Vodafone abonnement met bijvoorbeeld een t mobiel abonnement kunt vergelijken. Daarnaast hebben wij een aparte vergelijker om u als student mobiel te maken. Dit kan onder andere met een gsm easy contract.

 

 

Bestaat er een maximaal tarief?

In Nederland bestaat geen limiet voor wat betreft het tarief van telefoneren, berichten sturen of dataverbruik. Dit geldt zowel voor nationale als internationale gesprekken en/ of het versturen van berichten. Telecom bedrijven bepalen hun eigen strategie en prijsstelling. Mede hierdoor is het noodzakelijk om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

 

Binnen Europa

Voor telefoneren in het buitenland (binnen Europa) geldt er sinds 1 juli 2014 wel een bovengrens wat betreft het tarief.

Belt u iemand op dan mag het maximaal 19 cent p/m kosten, wordt u gebeld dan mag het maximaal 5 cent p/m kosten, een bericht versturen mag maximaal 6 cent per bericht kosten waarbij ontvangen gratis is en roaming mag maximaal 20 cent per megabyte kosten.

TIP: Maak zoveel mogelijk gebruik van wifi want ondanks deze gewijzigde tarieven valt uw factuur bij thuiskomst toch vaak hoger uit dan u verwacht.

 

Buiten Europa

Als u Europa verlaat krijgt u te maken met andere tarieven welke beduidend hoger zijn dan binnen de EU. Uw provider heeft hier de plicht om u te informeren zodra u de grens van vijftig euro aan dataverbruik bereikt. U moet dan toestemming geven om door te gaan met roaming.

Vergelijk uw Mobiele Telefoon