energieENERGIE VERGELIJKEN

 

De overheid wil steeds meer besparen op energie door gebruik te maken van energie die duurzaam is. Door dit energie vergelijk worden gedateerde en milieuonvriendelijke centrales aan banden gelegd en regels strenger gemaakt. Daarnaast komen er steeds meer windturbines bij waardoor wij minder gebonden zijn aan de fossiele brandstoffen.  Een ander voordeel is dat de energie uitgaven relatief laag blijven. Ook u kunt op de kosten letten en uw energie vergelijken.

 

Voor het komende decennium hebben wij nog voldoende capaciteit. Omdat wij na deze periode ook zeker willen zijn van voldoende energie voorraad kiest de overheid voor de volgende strategie:

  • Extra financiën voor het besparen van energie;
  • Milieuonvriendelijke centrales aan banden leggen;
  • De capaciteit van wind en zonne energie opvoeren tot zestien procent in 2023.

 

Arbeidsplaatsen

De overheid heeft in 2013 met diverse instanties, bonden en bedrijven een overeenstemming bereikt. Deze overeenstemming creëert meer dan 10.000 arbeidsplaatsen en positief resultaat van negenhonderd miljoen euro.

Het kabinet wil minder gebonden zijn aan de fossiele brandstoffen. Toch blijft olie, gas en kolen erg belangrijk voor de Nederlandse voorziening. Dit omdat het goedkoop is en degelijk is. Een nadeel van bijv. windenergie zijn de weersomstandigheden.

De overheid stuurt daarom de strategieën aan op een afgewogen combinatie van diverse soorten energie. Deze strategie zorgt ervoor dat wij minder gebonden zijn aan een type energie. Het grootste voordeel voor de consument is dat dit de factuur lager houdt.

 

Overheid moedigt besparingen aan

Daarnaast moedigt de overheid besparingen op energie aan en beloont dit door overeenkomsten met verschillende sectoren aan te gaan. Hierdoor kunt u als bewoner tegen een gereduceerd tarief een lening afsluiten voor bijv. de aanschaf van dubbel glas.

Tevens kunt u zelf ook iets aan uw energierekening doen door middel van energie vergelijken. Dit geeft u een objectief beeld waarmee u de eerste besparingen al verdiend heeft.

Vergelijk uw Energie