aansprakelijkAansprakelijkheidsverzekering

 

Deze verzekering noemt men in de volksmond ook wel de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering wat eigenlijk niet terecht is. In Nederland bent u vrij om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering haalt de consument vaak door elkaar met de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Het onderscheid tussen deze twee is dat een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering niet geheel vrijwillig is. Deze verzekering is namelijk vereist als u een auto of motor wilt besturen en is daarom al in uw huidige autoverzekering opgenomen.

 

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die u dekt op het gebied van aansprakelijkheid die door de uzelf veroorzaakt wordt. Over het algemeen genomen keert deze verzekering letselschade  en zaakschade uit die door u wordt gemaakt. Schade die u met opzet maakt wordt evenals puur geldelijke schade niet gedekt. Daarnaast moet u bij gehuurde spullen een aparte verzekering afsluiten omdat dit eveneens niet gedekt wordt.

 

Letselschade

Letselschade loopt u op als u betrokken bent bij een ongeluk waar u een mentaal of fysiek nadeel van ondervindt. Hierbij kan het gaan om een ongeluk in het verkeer, een bedrijfsongeluk, klusongeluk binnen of buiten de woning en een mogelijk ongeluk tijdens het sporten. Daarnaast spreekt men ook van letselschade bij mishandeling of de nasleep van een medische blunder.

 

Wie kan zich verzekeren

Iedereen van privé persoon tot zakelijk persoon kan in principe een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. U kunt zich met deze verzekering voor particulieren uitstekend verzekeren. Deze verzekering wordt afgekort als de AVP wat staat voor Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren.  De aansprakelijkheidsverzekering die u niet alleen maar ook uw familie verzekert.

Wilt u een verzekering afsluiten voor zakelijke doeleinde dan is dit geen enkel probleem maar houdt u er wel rekening mee dat de te betalen premie gerelateerd is aan het type bedrijf en de omzet hiervan. Een hospitaal moet over het algemeen een hogere premie afdragen dan bijvoorbeeld een school. Bent u werkzaam in de financiële wereld dan bestaat de mogelijkheid om het eventuele verlies op vermogen mee te verzekeren.

Vergelijk uw aansprakelijkheidsverzekering